Már az is előrelépést jelent a területen élők számára, hogy rendszeresen ellenőrizték az állattartás szabályainak betartását, a normál élethez szükséges higiéniás feltételek meglétét.

Jászberény külterületén, a Neszűrben a legtöbb problémát a lecsúszott, egzisztenciát vesztett, vagy épp bűnöző életmódot folytató, folyamatosan érkező újabb és újabb beköltözők okozzák. A város képviselő-testületének legutóbbi ülésén tárgyalták a Neszűri Munkacsoport közel egyesztendős munkájának tapasztalatait.

Abban mindenki egyetértett, hogy a bizottság megfelelő hatékonysággal végezte a feladatát. Egyértelműen látható — az elhangzottak szerint —, hogy már az is előrelépést jelent a területen élők számára, hogy rendszeresen ellenőrizték a külterület mindennapjait. Megállapította a képviselő-testület, hogy a beköltözéseknek ugyan nem szabhatnak jogi eszközökkel gátat, de ha következetesen számon kérik a megfelelő lakáskörülmények biztosítását, az állattartás szabályainak betartását, a normál élethez szükséges higiéniás feltételek meglétét, szem előtt tartják a gyermekvédelmi, gyámügyi szabályokat, sokat javíthatnak a helyzeten.

Elhangzott, hogy az ellenőrzések tovább zajlanak majd, és újabb egyeztető fórumot hívnak össze a további konkrét feladatok összegzésére, a Neszűr helyzetének tartós javítására.

SZOLJON.hu