Az MSZP választási kudarca után Gyurcsány úr rövid időre eltűnt a politikai élet színpadáról. Listás képviselőként meghúzta magát a szocialisták padsoraiban, anélkül, hogy hallatta volna szavát. Már-már azt hittük, betartja az öszödi beszéd alkalmával tett ígéretét: „Amíg nagy tempóval lehet menni, addig megyünk. Ha nem lehet, és elmagyarázzátok, hogy reform, igen, ahhoz én nem kellek, ..ahhoz más kell,… írok majd ki…szott jó könyveket a modern magyar baloldalról.” Nos, Gyurcsány úr nem tagadta meg önmagát, ismét füllentett, mert bár személye továbbra sem kívánatos, mégis erőteljesen politizál, és a könyv megírása is várat magára. Nem mintha el volnék ragadtatva kőkorszaki stílusától, de azért érdekelne, hogy a magyar baloldal korrupciós ügyeit modern vívmánynak tekinti-e, és mivel magyarázza?

A felületes szemlélő is láthatja, hogy Gyurcsány út természete egy bulldogéhoz hasonló. Amit egyszer fogaival megragad, azt többé el nem ereszti. Így aztán nem csoda, hogy ismét vezető szerepre tör, és a vörös iszap erejét meghaladó energiával ringbe szállt a hatalomért. Elvtársait övön aluli ütéssel, új párt alapításával zsarolja, kifelé pedig valamiféle pártbéli megújulást ígér. Nos, hazánkban a baloldali pártok megújulási szándéka régóta érlelődik, mint a fiók mélyén erjesztett ömlesztett sajt, de az évek során csak annyi történt, hogy időnként nevet változtattak! – ám az illat megmaradt. Meg a farkasétvágy, mellyel csaknem felfalták az egész magyar gazdaságot. Azt beszélik, hogy a baloldal – beleértve Gyurcsány úr DEKO pártját is -, a leszerepelt Bajnai Gordon urat támogatná miniszterelnökként, aki viszont Soros György hazánkfia pénzel és irányít Amerikából.

Érte már ezt az országot fagykár, jégkár, párttitkár, nincs szükségünk egy újabb Gyurcsány és Bajnai-féle elemi csapásra. Legjobban tenné Gyurcsány úr, ha visszavonulna a politikától. Mire vár? Talán arra, hogy öszödi elvbarátai még életében bulldoggá avatják?!

KA