Jászboldogháza lakossága nem ért egyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elkészített járási besorolástervezettel, és nem a Jászapáti központú, hanem a jászberényi járáshoz tartozna; javaslatukat megküldték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnak – mondta el a település polgármestere pénteken az MTI-nek.

Az elmúlt időszakban a lakosság körében aláírásgyűjtés indult azért, hogy a képviselő-testület a jászberényi járáshoz való csatlakozás mellett foglaljon állást, az ügyben több száz aláírás összegyűlt – jelezte Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP).

A testület határozatot hozott arról, hogy nem támogatja a szakminisztérium rájuk vonatkozó elképzelését – tette hozzá.

Jászboldogháza, mielőtt 1946-ban önállóvá vált, Jászberény közigazgatási része volt. Ezt félretéve, de figyelemmel a közlekedési infrastruktúra, valamint közúti-vasúti megközelíthetőségre, ésszerűbb a jászberényi járásközponthoz tartozás – fogalmazott a polgármester.

Példaként elmondta: ha Jászapátihoz sorolják őket, és valakinek ügyintézés miatt tömegközlekedéssel kellene odautazni, akkor azt csak Jászberényen át teheti meg, bevonatozik, majd átmegy a buszpályaudvarra, és onnan helyközi járattal juthat el a járásközpontba.

Utazni pedig kell, mert a település lélekszáma kétezer alatt van, és helyben nem sok ügyet lehet majd intézni – mondta Szűcs Lajos.

MTI