A Tisza Szállóban tartotta éves közgyűlését a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, ahol értékelték az elmúlt évet, és elfogadták többek között az erre az évre tervezett programokat is.

Az egyesület 22 szolnoki nyugdíjas klubot tömörít és 22 egyéni tagja is van, s egy mindenképpen közös bennük, hogy mindannyian igyekeznek színvonalas és tartalmas programokkal megtölteni a nyugdíjas éveket. A ma délelőtti közgyűlésen Deák Jánosné elnök részletes beszámolót tartott a múlt év rendezvényeiről, és a tagok megismerhették a részletes pénzügyi beszámolót is, majd a költségvetés elfogadását követően megválasztották a tisztségviselőket. Ezt követően Dr. Kállai Mária alpolgármester köszönte meg az egyesület Szolnokot is gazdagító tevékenységét, s kiemelte: nagyon jó a kapcsolat a város és az idősek között, akik a helyi civil élet alappillérei. Rendszeresen vállalnak például felügyeletet az Aba-Novák Kulturális Központ kiállításain, a segítségért cserébe rendezvényeikhez térítésmentesen kapnak helyet az intézményben. A város anyagi támogatása is hozzájárult, hogy a tavalyi évben az egyesület tagjai számos kulturális programon vehettek részt, eljutottak Ipolytarnócra, Salgótarjánba és a parlamentet is megtekinthették.

A közgyűlés kedves színfoltja volt a hölgyek köszöntése egy szál virággal nőnap alkalmából, Szalay Ferenc polgármester egyúttal Deák Jánosné elnök munkáját is megköszönte egy csokor virággal.

szolnok.hu