Az egészségügy átalakítása a szolnoki ellátást is érinti, ma a szolnoki Máv Kórház jövőjéről tartott sajtótájékoztatót a városházán Szalay Ferenc polgármester és dr. Rudner Ervin, az intézmény vezető főorvosa.

A kormány egészségügyi koncepciója szerint elkerülhetetlen mintegy 2400 ágy kivonása az aktív ellátásból, mivel azok száma egy főre vetítve 50%-kal több az Eu-s átlagnál. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár egy tegnapi egyeztetésen elmondta, az egészségügyből ezzel a lépéssel nem vész el szakmai kapacitás. A megbeszélésen szóba került a szolnoki Máv Kórház jövője is.

Mint Rudner Ervin elmondta, az országos trend alól – egy város, egy kórház – nem tudja kivonni magát az intézmény, de ez nem a munkahelyek megszűnését jelenti. Az egészségügy átalakításának eredményeként a szolnoki Máv és a Hetényi Géza Kórház egy intézmény lesz a jövőben.

Az egészségügyi kormányzat ígéretet tett arra, hogy a már megkezdett energetikai fejlesztések folytatódnak, és pozitív eredmény várható a rehabilitációs pályázaton is. Júniusig kell kialakítani az új rendszert, az immár egységes városi kórház vezetése ekkor dönt arról, hogy az egyes telephelyeken melyik osztály működik majd – fogalmazott Szalay Ferenc polgármester.

A Máv Kórház kiváló hírű szakorvos és medikus-képző hely, Közép-Európa legmodernebb biomechanikai laborjával rendelkezik, ezek az értékek a jövőben sem vesznek el, ahogyan a betegellátás színvonala sem csökkenhet – hangsúlyozták a sajtótájékoztatón.