A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából idén is átadták a megyei és a városi önkormányzat elismeréseit. Az ünnepségen az Új Néplap és a Szolnok Televízió egy-egy munkatársa kapott sajtódíjat.

A Szigligeti Színház Jászai Mari-díjas színészének, Molnár Lászlónak a szavalatával kezdődött az ünnepség a megyeházán, ahova a megyei médiumokban dolgozókat várták a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében arról beszélt, a sajtószabadság olyan, mint a víz: amíg van, szinte fel sem tűnik, oly természetes, de a hiánya rögtön szembeötlik, s annál fájóbb tud lenni. A megyei önkormányzat elismerését idén Baranyi György, az Új Néplap újságírója vette át.

Együtt, egy célért elhivatottan és elfogulatlanul dolgozni, ez jellemzi a városi sajtó munkáját – mondta Szalay Ferenc a városi sajtódíj átadása előtt. A 164 évvel ezelőtti eseményekre visszautalva hangsúlyozta: ma Magyarországon sajtószabadság, szabad véleménynyilvánítás van. Szolnok város sajtónapi elismerését Pogány Attila, a Szolnoki Televízió főszerkesztő-helyettese kapta.