Szinte ragyognak a tavaszi napsütésben a Béres Csepp feltalálójának, Béres Józsefnek emléket állító Csepp park elemei, a Rózsaparkban felállított kompozíció ünnepélyes átadásán a Béres család tagjai is megjelentek.

Méltóságteljes ünnepség keretében avatták fel a Csepp parkot Szolnok belvárosában, melyet az idén 40. évfordulóját ünneplő Béres Csepp és megalkotója, a köztiszteletnek örvendő kutató, dr. Béres József tiszteletére állíttatott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Béres Gyógyszergyár.

Szolnok városa a kezdetektől fogva elkötelezett támogatója volt annak az elképzelésnek, hogy dr. Béres József kutató emlékét őrző alkotást helyezzenek el a megyeszékhelyen, ahol két évtizede működik a Béres Zrt. Gyógyszergyártó üzeme. A két évvel ezelőtti pályázati kiírásra érkezett 28 elképzelés közül végül Miklya Gábor pécsi szobrászművész Csepp park elnevezésű terve valósulhatott meg a szakmai zsűri döntése alapján, a horvát mészkőből készült szobor és gyógyivókút elemei a város központjában, a Rózsaparkban kaptak helyet. A gyógyvizet adó Béres-kút, mely akárcsak a Béres József legendás életcseppjei, a természet gyógyító erejét nyújtja a hozzá fordulóknak. A nemes kőbe faragott műalkotás méltó helyet kapott a Tisza-parton.

Az ünnepélyes szoboravatón Szalay Ferenc polgármester és a feltaláló fia, ifj. dr. Béres József ünnepi beszédben emlékeztek meg a Béres Gyógyszergyár alapítójáról, egykori elnökéről. „Dr. Béres József munkássága az újkori hazai gyógyszergyártás sikertörténete – mondta Szalay Ferenc, és hozzátette – A gyár alapítója példaképként szolgál mindannyiunknak a mai napig, hiszen Béres József emblematikus alakja lett a szolnoki gazdaságnak, méltó arra, hogy Szolnokon szoborcsoport emlékeztessen rá.”