Jelentős forgalmi rend változások léptek életbe a héten a 4. számú főút 103+1889 km szelvényében létesítendő  „turbó” körforgalmú csomópont építési munkálatainak következő fázisa miatt.

Az autósoknak fokozott figyelemmel kell közlekedniük a megváltozott forgalmi rend miatt, az eddig kétszer kétsávos út kétszer egysávosra szűkült. Az érintett szakaszon a következő változásokra kell számítani:

•    A csomópont déli oldalának építése miatt a 4. sz. főút egyenes forgalmi irányait az északi oldalon ideiglenesen kijelölt forgalmi sávokba terelik át, ezért a főúton a kivitelezés időszakában torlódásokra kell számítani. Budapest irányából balra kanyarodni  forgalombiztonsági és kapacitási okokból tilos.
•    A kivitelezési munkálatok zavartalanságának biztosítása, valamint a baleseti kockázat csökkentése érdekében az önkormányzati kezelésben lévő Debreceni útra történő behajtás – a munkálatok befejezéséig – csak célforgalmi jelleggel lesz engedélyezett. A megkülönböztetett jelzéseiket használó járművek és a menetrendszerinti autóbuszjáratok a behajtási tilalom alól mentességet élveznek. A forgalmi rend módosítás miatt a belvárosi Tisza-híd felől Debrecen irányába közlekedők a 4-442. sz. főutak különszintű csomópontját használhatják, amelyre a kertvárosi körforgalmú csomópontban terelőtáblák hívják fel a figyelmet.
•    Az alcsiszigeti üdülőterület felé vezető út csomóponti ágat teljes szélességben lezárják. Az üdülőterület megközelítése a csomóponttól 250 méterre ideiglenes jelleggel kiépített útcsatlakozáson keresztül történik. Az üdülőterületről a város irányába történő közlekedés a Debrecen felőli üzemanyagtöltő állomáson való visszafordulással lesz lehetséges.
•    A főút déli oldalán lévő autóbusz megállóhely ebben az építési ütemben megszüntetik, ezért a városból érkező autóbusz-járatok részére – Debrecen irányába eltolva – a főút külső forgalmi sávjában ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki.