fotó: szalayferenc.hu

Több mint 600 millió forintból betegcentrikus, egykapus sürgősségi osztályt alakítottak ki a Hetényi Géza Kórházban. A beruházást ünnepélyesen kedden adták át a kórháznak, illetve a betegeknek.

Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár, valamint Szalay Ferenc polgármester, országgyűlési képviselő, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, illetve dr. Bene Ildikó, az intézmény főigazgatója, országgyűlési képviselő közösen avatták föl.

A beruházás két részből állt, a régi sebészeti jellegű sürgősségi épületrészt teljes egészében felújították, hozzáépítettek egy 754 négyzetméteres szárnyat, ahová a gyerek és belgyógyászati jellegű sürgősségi ellátás kerül. A tervek szerint az orvosok május közepére veszik birtokba az épületet, melyhez új mentőbejáró és éjszakai szállításra is alkalmas helikopter-leszálló is épül.

A megnyitón Varga Mihály államtitkár az egészségügy átalakulása mellett kiemelte: rendkívül fontos a kormányzat számára a létesítményi feltételek fejlesztése. Szalay Ferenc polgármester szerint az elmúlt években rendkívül sokat javultak az intézmény létesítményi feltételei, ami nagyban segíti az orvoslást is.