Közveszély-okozás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki lopási kísérlete közben gázszivárgást idézett elő Szolnokon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint az ismeretlen még vasárnap este próbálta meg ellopni a Fűrész utcában egy használaton kívüli söröző épületének bilincsekkel a falba rögzített, 70 centiméter hosszú gázcsonkját.

Bár az elkövető nem járt sikerrel, az elvágott csőből szivárogni kezdett a gáz. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség tíz tűzoltója két gépjárművel vonult a helyszínre, és a gáz kiáramlását vízsugárral csillapították.
Miután a vezeték a gázcsap alatt rongálódott meg, a szolgáltató szakembereinek a föld alatt lévő csonkig kellett leásniuk, hogy megszüntessék a gázömlést. A hiba elhárításáig az áramszolgáltató az egész utcát áramtalanította.
A veszélyhelyzet megszüntetéséig a környéken lévő nyolc családi házból ideiglenesen 18 embert telepítettek ki. A rendőrség közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Szolnok, 2012. május 2., szerda (MTI)