A Magyar Református Szeretetszolgálat szombaton negyedik alkalommal rendezte meg Szeretethíd elnevezésű kárpát-medencei önkéntes napját. A kezdeményezésbe fiatalokat, időseket, egyháztagot, világi embert, egészséges és fogyatékkal élőt egyaránt bevontak, akik kisebb-nagyobb csoportokban szociális, fejlesztési, ökológiai területen munkálkodtak a városban.

A Szeretehíd megyei koordinátora idén is a Szer-telen Ifjúsági Ház volt. 363 önkéntes 25 program keretében építette a szeretet hídját: kertrendezés, beteglátogatás, szemétszedés, idősotthon felkeresése, takarítás egyedülállónál, felolvasás, kézműveskedés, dohánykommandó és faültetés szerepel a programban, mely tevékenységek során közösségek kovácsolódtak, emberi kapcsolatok mélyülhettek el.

A program megnyitója a Tiszai hajósok terén volt, ahol a szervezők nevében Kozák Csaba, a Szer-telen Ifjúsági Ház vezetője és a rendezvény fővédnöke, dr. Kállai Mária alpolgármester mondott köszöntet a támogatóknak, az önkénteseknek és azoknak is, akik nyitott szívvel várták a segítséget a nap folyamán.  Mivel 2012 az aktív idősödés és a generációk közti szolidaritás éve, ezért ebben az évben még nagyobb hangsúlyt kaptak azok a programok, ahol a különböző generációknak volt lehetőségük kapcsolatba kerülni és segítséget nyújtani.

 

szolnok.hu