Az U8-as korosztályú fiúk mérték össze erejüket május 19-én, szombaton a Lábassy csarnokban, ahol a TKE csapata csupán gólkülönbséggel csúszott le a továbbjutásról.

Az ERIMA Gyermekbajnokság Keleti II. régiójában  az FTC-Pler, az Ózd, a Dabas és hazaiak küzdöttek meg egymással az országos elődöntőben a továbbjutásért.

Az FTC-Pler csapata kimagaslott a mezőnyből, így a másik három csapat csak az egyben továbbjutást is jelentő második helyért versenyezhetett, amiben a TKE csapata – még ha csak gólkülönbséggel is -, de sajnos alulmaradt az Ózd csapatával szemben. Annyit azonban érdemes hozzátenni, hogy a törökszentmiklósi gyerekek múlt év augusztusában kezdték csak a szivacskézilabdát, míg az ózdiak 2-3 év előnnyel indultak velük szemben. Ennek ellenére a hazaiak – köszönhetően a közel 250 néző, köztük dr. Juhász Enikő polgármester lelkes buzdításának is -, kis híján legyőzték az ózdiakat, akik egy időntúli szabaddobással tudtak csak egyenlíteni ellenük. Mivel azonban ők kevesebb góllal kaptak ki a Fraditól, így éppen ennek az utolsó pillanatban kivívott döntetlennek köszönhetően továbbjutottak.

A mérkőzések után egy hangulatos kézilabda gálára került sor, ahol minden utánpótlás korcsoport jelen volt, de rendhagyó módon nem a gyerekek játszottak egymás ellen, hanem az adott korcsoporthoz tartozó szülők valamint az edzők, miközben most a gyerekek szurkoltak nekik a lelátóról.

A rendezvényről nem maradhatott el a főzés sem, amelynek eredményét a szülők és a gyermekeik együtt fogyasztottak el, megkoronázva a napot.