A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. Magyarországon 1931-től ünnepeljük, 1950 óta május utolsó vasárnapján tartjuk. Célja, hogy felhívja az emberek, a világ figyelmét a gyerekek jogaira, helyzetére.
Szeretnénk, ha minden gyermek vidám hangulatban, jókedvűen, egymás barátságát keresve töltené el a május 26-i szombat délutánt a Galambos Parkban.
Programok:
13 órától a Kodály Zoltán Zeneiskola fúvós együttesének műsorát, 14 órától a Miklós Néptáncegyüttes Toppantós csoportjának műsorát, 14.30 órától Giczy Tamás bűvész Dhow-ját láthatják a szabadtéri színpadon. 15 órától Dred &Doris énekel, majd 15.30 órától karate, ökölvívó bemutató, a Csillagtanoda Pünkösdölője, azaz a helyi egyesületek műsora színesíti a programot. 16.30 órától a Dalma Dance Klub lányai kápráztatják el táncukkal a közönséget, 17 órától Csótó Szilvia és Berta Kitty az X-faktor elődöntősei lépnek a színpadra majd 17.30 órától Thats all brake zárja a programot.
A műsor közben a játszóházban a Kézműves Örökség Egyesület tagjaival készíthetnek a gyerekek szélfogót, levendula párnát, könyvjelzőt, gyöngykarkötőt. Lesz arcfestés, ugráló vár, komondor kutya bemutató. A tűzoltóság és a rendőrség interaktív bemutatót tart. A helyszínre látogatók találkozhatnak Szabados Barbarával, aki nemrég nyerte el a Jász-Nagykun szépe címet.