Erdélybe utazhatnak annak a versenynek a győztesei, amelyet június 2-án rendeztek a Kölcsey aulájában. A neves tagokból álló zsűrinek nehéz dolga volt, amikor a sok színvonalas produkciók közül kellett választania.

A gyerekek öt kategóriában: vers- és prózamondásban, énekben, hangszeres zenében, táncban és ún. egyéb kategóriában bizonyíthatták tudásukat a közönségnek, felkészítőiknek és természetesen a zsűrinek, akik arról döntöttek, hogy kategóriánként kik azok a legjobbak, akik jutalomként Erdélybe utazhatnak majd.

A zsűri tagjai: Farkasházi István, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója, a MEGAVERS ötletgazdája, Varga Sándor, a Kossuth Rádió szerkesztője, Kapdebon Szabolcs, a Tisza Táncegyüttes Aranygyűrűs szólótáncosa, Merena Katalin, a Kodály Zoltán AMI szolfézstanszékének vezetője, illetve meglepetésként Ábel Anita színművésznő.

Maga a verseny dr. Juhász Enikő polgármester asszony ötletéből jöhetett létre, hiszen ő vetette fel annak lehetőségét, hogy a miklósi tehetséges gyerekeket el lehetne juttatni Erdélybe, egy tehetséggondozó táborba.
A kezdeményezés után arról született döntés, hogy egy tehetségkutató verseny keretében döntenek arról, hogy kik kerülhetnek a kiutazó csoportba.
A versenyt június 2-án tartották meg, ahol a számos színvonalas produkció közül az alábbiak jutottak be a táborba:
A Bethlen Gábor Református Általános Iskolából Anda Dávid és Fórizs Nóra vers- és prózamondás kategóriában illetve Ádám Petra és Petri Enikő néptáncosok. A Hunyadi Mátyás Általános Iskolából Juhász Réka, Tripsánszky Piroska és Majzik Zsuzsanna hangszeres zenében, Slezák Dóra és Gődér Levente néptáncban,Bárándi Dániel és Sándor Mariann vers- ésprózamondásban illetve Kovács Barbara egyéb kategóriában.
A Kölcsey Ferenc Általános Iskolát Kiss Boglárka szavaló és Kiss Lilla Boglárka énekes képviselhetik majd Csíkcsomortán, a tábor helyszínén