Szolnok:
Őrizetbe vették. Két férfi esett egymásnak egy szolnoki utcán. Szerdán a déli órákban rendőri segítséget kértek egy utcán zajló verekedéshez. Az eddig beszerzett adatok alapján egy korábbi nézeteltérés miatt verekedett össze a két személy, melynek során megütöttek egy idősebb férfit is, aki szét akarta őket választani. Az egyik elkövetőt elfogták a rendőrök, majd őrizetbe vették, a másik garázda elmenekült a helyszínről, őt még keresik. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az ügyben.

Kunmadaras:
Kulcs az autóban? Elloptak egy Lada Samara típusú személygépkocsit egy kunmadarasi családi ház udvaráról. A járművel kedden 21.00 órakor parkoltak le az udvaron, majd másnap 06.00 órakor észlelték, hogy azt eltulajdonították. A tulajdonos hiába zárta be riglivel az udvar kapuját, mivel a gépkocsi nyitva volt és még az indítókulcsot is a zárban hagyta.
Legyenek sokkal óvatosabbak! Vigyázzanak saját értékeikre, tulajdonukra! A járműveiket mindig zárják le és működtessék a felszerelt riasztórendszereket!

Szolnok:
Pályagondnok csípte fülön a tolvajt. A Tiszaligeti sétány műfüves pályán éppen mérkőzés zajlott, amikor a gondnok felfigyelt egy férfire, aki az egyik padon elhelyezett táskából kiemelt egy pénztárcát. Azonnal kérdőre vonta az idegent, aki először hazudni próbált, de később elismerte, hogy pénzhez szeretett volna jutni. A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette a 29 éves hajdúsámsoni tolvajt.

Még alig csöngettek be, de már két kisdiákot loptak meg a tolvajok. Egy szolnoki és egy jászberényi általános iskola udvaráról vittek el egy-egy kerékpárt. Mind a két kétkerekű lakattal volt lezárva egy fához illetve egy kerékpártárolóhoz, de ez még sem jelentett akadályt az elkövetőknek. A kár 50.000 és 30.000 Ft.

Javaslataink:

  • A tartozékokat, mint pl.: sebesség mérő órát, lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindazt, ami mozdítható a kerékpárról, vegyék le és vigyék magukkal! Ezek a tartozékok ugyanúgy értéket képviselnek, vigyázniuk kell rájuk!
  • Jegyezzék fel kerékpárjaik azonosításra alkalmas jellemzőit, ismertető jegyeit (típus, vázszám, méret, szín, felszerelések, sérülések, stb.)! Az eltűnt kerékpárt a rendőrségnek ezen ismertető jegyek alapján van módja felkutatni.
  • Gravírozással, illetve az egyre elterjedtebb, ún. mikropontos jelölési rendszer alkalmazásával egyedi azonosító jelekkel is elláthatják kerékpárjaikat.
  • Használjanak jó minőségű, masszív zárat! A lakat (zár) lehetőleg olyan legyen, amely a vázat és a kerekeket is átéri! A kerék és a váz legyen mindig együtt, egy stabil tárgyhoz (pl. fa, kerékpártároló, korlát, stb.) rögzítve!

Szerdán három elfogatóparanccsal körözött személyt és két gyermekotthonból szökött fiatalt fogtak el a megyében a rendőrök.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon egy súlyos és két könnyű személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt.

Pásztorné Kovács Ágnes r. százados
sajtószóvivő