Nem pihentek a tolvajok tegnap Szolnokon, pénzt és iratokat is eltulajdonítottak az óvatlan áldozatoktól. Sikert könyvelhettek el viszont azok a rendőrök, aki egy csataszögi lopást követően rövid időn belül elfogták a gyanúsítottakat.

Hétfőn délután telefonos bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint tolvajokat láttak a Csataszög külterületén lévő baromfitelepnél. A tolvajok megbontották az épület alumínium falát, és a lemezeket egy Lada személygépkocsiba pakolva elhajtottak a helyszínről. A bejelentést követően nem sokkal a rendőrök igazoltatták a keresett járműben utazó két férfit, akik a gépkocsiból előkerült 70 négyzetméter bordázott alumínium lemez eredetével nem tudtak elszámolni. A két szolnoki férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták a rendőrök, és gyanúsított kihallgatásukat követően mindkettőjüket őrizetbe vették.

Óvatlan volt az a szolnoki férfi, aki vásárlás közben az üzlet egyik pulton őrizetlenül hagyta szatyrát, melyben nagy mennyiségű készpénz is volt. A helyzetet kihasználva egyelőre ismeretlen személy ellopta a szatyrot.

Egy szolnoki helyközi autóbuszjáraton is zsebes garázdálkodott tegnap. Egy fiatalember felső ruházatának zsebét pakolta ki teljesen észrevétlenül a tolvaj, aki mobiltelefont, készpénzt és személyes okmányokat tulajdonított el. Nem volt szerencsésebb az a nő sem, akinek a táskájából a vonaton lopták el pénztárcáját irataival együtt.