A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csütörtökön elfogták a domonyvölgyi emberölés feltételezett elkövetőjét – közölte a rendőrség honlapján.

Hétfőn találták meg egy nő holttestét Domonyvölgynél. A megyei rendőrség emberölés bűntette miatt folytat eljárást, miután az orvos szakértő megállapította, hogy az elhunyt halálát idegenkezűség okozta.

A Blikk szerdán arról számolt be, hogy a gyilkosság áldozatát a Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lapnak egy diák azt mondta, a sárga Opel Corsával közlekedő nő autójába akkor szállt be a férfi, amikor a jármű várakozott a kocsisorban. Az autó ezután nem a megszokott útvonalán haladt tovább.

A napilap arról is írt, hogy a férfitól DNS-mintákat találtak a Miskolc közelében elhagyott gépkocsiban, és információjuk szerint a gyilkosság napján a megölt nő már a második kiszemelt áldozata volt a férfinak, de mivel az első sikoltozni kezdett, a támadó elmenekült.

Szerdán Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt, ezért a Heves megyei rendőrség nagy erőket vont össze, és ellenőrzéseket tartottak a település környékén.

A Pest megyei rendőrség szerda reggel hozta nyilvánosságra a férfi fantomképét és személyleírását. Szerda este a PMRFK azt közölte: egy Gödöllőn elkövetett hétfői rablási kísérlet tettese után nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság, és vizsgálják azt is, hogy van-e összegfüggés az eset és az ugyanazon a napon Domonyvölgyben elkövetett emberölés között.

Az áldozat a Szent István Egyetem munkatársa volt. Az egyetem honlapjára szerda este a következő közlemény került fel: “Mi, a Szent István Egyetem polgárai, megrendülten értesültünk munkatársnőnk tragikus haláláról. Emlékét kegyelettel megőrizzük.”

Azt nem tudni, hogy hol fogták el a domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét. Az MTI megkeresésére Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője azt mondta: egyelőre többet nem közölnek, péntekre ígért bővebb tájékoztatást.

MTI