Az a legfontosabb, hogy ez maradjon továbbra is a hivatal dolgozóinak vezérmondata, vagyis hogy a kormányhivatal a polgárokért dolgozzon – erősítette meg a korábban megosztott gondolatait Kállai Mária, a kormányhivatal új vezetője. Még meg sem száradt rendesen a tinta a kinevezésén, amit hétfőn délelőtt vett át a minisztériumban.

A hétfő az első munkanapja új állomáshelyén Szolnok korábbi alpolgármesterének, aki bemutatkozó sajtótájékoztatóján elődje munkáját dicsérte. Lengyel Györgyi (azóta államtitkár) alakította ki a korábban nem létező államigazgatási szervezetet és magasra tette a mércét. Ennek kíván megfelelni az új vezető.

 Hatékony, udvarias, takarékos államigazgatás, ez a kormány célkitűzése – mondta Kállai Mária kormánymegbízott -, és ennek minden szavával egyetértek. Az állam akkor jó, akkor teszi helyesen a dolgát, ha a közjót szolgálja. Ez a mi dolgunk is.

 Mint kiderült, jelen pillanatban hatvannál több ügyfélkört látnak el a kormányhivatalok, de ez egy éven belül a sokszorosára duzzad, eléri majd a két és fél ezret. A jövő év januárjától kaput nyitnak a járási hivatalok is, az új közigazgatási egység szintén szorosan együttműködik majd a kormányhivatallal.