Rögtön az Adria Liga második fordulójában letette névjegyét a sorozat magyar újonca, a Szolnoki Olaj KK. A tiszaligeti oroszlánbarlangban a Cibona Zagreb hajtott fejet.

A Cibona neve Európa-szerte jól cseng kosaras berkekben, ami nem csoda, hiszen egykori BEK-győztesről, sokszoros horvát és jugoszláv bajnokról van szó, ahol a mai napig nemzetközi szintű kosárlabdázók pattogtatnak. Az előjelek egyértelműen a horvátok győzelmét vetítették előre, ennek megfelelően is kezdődött az összecsapás. Négy szolnoki pontra 11 horvát érkezett válaszul, szemmel láthatóan nem ízlett ekkoriban a kemény játék, valamint a kívülről néha túl szigorúnak tűnő bíráskodás. Az amúgy is indiszponált Watson pillanatok alatt összeszedte három faultját, csakúgy, mint a Bádert fölváltó Szabó Miklós. Pór Péter sűrűbb cserékkel próbálta felrázni csapatát, ám ez a nagyszünetig a felzárkózásra volt csak elég. Nem dobott ekkor jól a házigazda, a tiszta helyzetek sorra kimaradtak, míg a büntetőzés egyenesen katasztrofális volt.

A fordulás után is inkább a Cibona akarata érvényesült, ám Báder, Gay és a feljavuló Kalve egyre többször állította megoldhatatlan akadály elé a horvát védelmet. A védekezés is összeállt hazai oldalon, így az utolsó játékrészre teljesen nyílttá vált a küzdelem.

Báder továbbra is korlátlan úr volt mindkét palánk alatt, kizárólag szabálytalanul tudták őt megállítani a Cibona játékosai, az Olaj centere pedig szinte hibátlan büntetőzéssel torolt meg minden “sérelmet”. A mérkőzés végére Gay büntetőivel hétpontos előnyt szerzett az Olaj (71-64), ám elég volt néhány apró figyelmetlenség, s alig egy perc alatt két pontra zárkóztak a vendégek (71-69). A kiélezett végjátékot meglepően a Cibona bírta rosszabbul, így a remekül küzdő, Báder és Gay klasszis teljesítményét soraiban tudó Pór-legénység megérdemelten verte Európa-hírű ellenfelét.

Szolnoki Olaj KK – Cibona Zagreb 75–71 (18–23, 13–13, 23–22¸ 21–13)

Tiszaliget, 2200 néző
V.: Vojinovic M., Jersan A., Obrknezevic U.

Szolnok: Simon 6/3, Watson 4, Kalve13, Gay 20/12, Báder 18. Csere: Horváth 4/3, Grebenár -, Fodor 3/3, Szabó 2, Németh 5/3.

Cibona: Carter11/9, Strawbery 15, Marcinkovic 14, Zubcic 2, Zizic 12. Csere: Kus 4, Masic -, Rozic 1, Jagodic 5/3, Hamilton 7.

Kipontozódott: Zizic (36.), Jagodic (37.)