Öt hónapot csúszik Szolnok határában a turbó körforgalom átadása. Az eredeti tervek szerint az autósok már május közepén birtokba vehették volna az újjáépített kereszteződést, de a nem várt akadályok ezt késleltetik. A csomópont jelenlegi állapota alapján októberben lehet az átadás – erősítette meg Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs vezetője.

Legutóbb augusztus 15-re ígérték, de még mindig nem készült el a turbó körforgalom. A közlekedési rendet jelző táblát már kirakták, de egyelőre még kék fólia takarja, az autósok pedig még mindig a módosított, ideiglenes útvonalon közlekednek. A körforgalom gyakorlatilag készen van, még az útburkolati jelek festése valamint a forgalomtechnikai jelzések elhelyezése illetve a körforgó közepének virágosítása van hátra.

A jelenlegi állapot alapján, ugye az altalji nehézségeket sikerült a vállalkozónak áthidalni és a jelenlegi állapot szerint 2012 október közepére lehet forgalomba helyezni ezt a körforgalmat – nyilatkozta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Az átadás így öt hónapot csúszik az eredetileg tervezetthez képest, aminek a nem várt talajmunkákra vezethető vissza. Október közepén már megszűnik a forgalomkorlátozás és mindenki birtokba veheti az újjávarázsolt csomópontot. Loppert Dániel érdeklődésünkre elmondta: a beruházás eredetileg kalkulált költsége, ami 433 millió forint bizonyos növekszik, de, hogy mennyivel azt még nem lehet tudni.

Szolnok TV