Könnyű sérüléseket szenvedett egy 16 éves fiú, akit egy olasz vendégvadász sebesített meg véletlenül Kengyel külterületén – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

illusztráció

Veres Éva tájékoztatása szerint a 71 éves olasz férfi szombaton társaival együtt vett részt vadászaton, egy bokor takarása miatt nem észlelte a mögötte lévő hajtót és egy sörétes puskából leadott lövéssel megsebesítette a helybeli fiút.

A fiatal a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást. Az olasz állampolgárt őrizetbe vették, a vadászat során használt fegyvert lefoglalták – tette hozzá a szóvivő.

JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY:

2012. november 04-én a település külterületén fatolvajok jelentek meg délelőtt. Az ismeretlen személyek a Csíkos erdőben lévő kocsányos tölgyek közül mintegy 150.000 forint értékű fát kivágtak, ám ellopni már nem tudták, mert az arra járőröző rendőrök megzavarták őket. A két elkövető a helyszínről elmenekült, még a két motoros fűrészüket is hátrahagyták.

JÁSZLADÁNY:

Közel 160.000 forint kár ért egy ludányházi lakost 2012. november 03-án, mert Jászladányban egy általa ismeretlen személytől 600 liter gázolajat vásárolt. Az üzletet megkötötték. Később derült ki, hogy a három hordóban csupán víz és némi gázolaj keveréke volt.