Hivatalosan megkapta a gyógyhely minősítést a mezőkövesdi Zsóry fürdő, ami nem csak a létesítmény és város számára jelent előnyöket, hanem a turisták számára is.

Zsóry fürdő új bejárat

A közlemény szerint Mezőkövesd folyamatosan fejlődő fürdőjének üdülőterülete a 15-ik olyan üdülőövezet az országban, amely gyógyhelynek számít.

A cím elnyeréséhez hosszú út vezetett: 1939-ben olajat kerestek, de meleg vizet találtak Zsóry Lajos országgyűlési képviselő földjén. Az első medencét 1940-ben adták át, majd 1968-ban a kutakból feltörő, és a fürdőben hasznosított vizet gyógyvíznek nyilvánították, 1983-ben pedig a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő megkapta a gyógyfürdő minősítést.

A matyó főváros, illetve a Zsóry fürdő 2011-ben indította útjának azt a folyamatot, amelyben kérte a Zsóry gyógyhellyé nyilvánítását, azonban ehhez számos előírásnak, kritériumnak kellett megfelelni.

Az ÁNTSZ által engedélyezett gyógyhely titulus újabb turisztikai beruházásokhoz is hozzásegítheti a települést, a gyógyhely minősítés kedvezőbb pályázati lehetőséget jelent a városnak.