A szolnoki árvízvédelmi beruházás részeként átalakul, bővül a Tisza-parti sétány, a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) internetes szavazásra hívja a helyieket – közölte Lovas Attila igazgató az MTI-vel.

szfht

A Kötivizig a sétány öt látványtervét helyezte fel honlapjára (www.kotivizig.hu), hogy kiderüljön, a szolnokiak milyen esztétikai – és részint műszaki – megoldást látnának legszívesebben a belvárosi közúti híd hídfőjénél – mondta a vízügyi igazgatóság vezetője.

A honlapon a szavazás október 31-éig tart.

Kitért arra, hogy az Európai Unió támogatását élvező árvízvédelmi fővédvonal 2,4 milliárd forint költségű fejlesztési projektjének megvalósításánál a kivitelező eddig több mint százezer köbméter földet mozgatott meg, több száz köbméternyi betont öntött ki. A munka 80-90 százalékával már végeztek.

A 4-es úttól délre, az iparterületi szakaszon, a vegyi műveknél 1526 méter hosszan elkészült a töltés, és a hullámvédelem kialakítása is befejeződött. A Répa utca és a Retek utca térségében megépült a töltés földműve, most a humuszt terítik a területen. A szennyvíztisztítót védő új töltés 80 százalékban kész, kezdődnek a közműépítési munkák. A belvárosi szakaszon eddig 13 ezer köbméter földet építettek be, ezzel a töltés készültsége 90 százalékos, a rézsűburkolat és a partra vezető lépcsők kialakításán jelenleg dolgoznak.