Fél óráig ingyenesen parkolhatnak majd a piacra látogatók, amennyiben a közgyűlés is elfogadja az erről szóló előterjesztést. A piac környékén a forgalmi és a parkolási rend is megváltozik – hangzott el a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság mai ülésén. A napirendi pontot a Közgyűlés Pénzügyi Bizottsága is elfogadta.

Végéhez közeledik a vásárcsarnok parkolóinak felújítása. A tervek szerint november elsején befejeződnek a munkálatok. Az átalakítás miatt változik a forgalmi és a parkolási rend is. „Megváltoztattuk a forgalmi rendet, tehát a Fiumei út az csak a Ságvári irányából járható ki az Ady Endrére, Az Adyról, illetve korábban a Sólyom útról be lehetett hajtani szembe, ez megszűnik. Ezzel párhuzamosan ugye kialakulnak az új parkolók bent, fizetős parkolók lesznek, a tapasztalatok alapján a piacon tartózkodók 2/3-a fél óra alatt végez a piacon, a döntés úgy született, hogy fél óra ingyenes, 10 perc van az elhagyásra, tehát összességében 40 perc ingyenes a parkolásra.” – tette hozzá Molnár Iván a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság elnöke. Ezt követően minden megkezdett fél óra 340 Ft-ba kerül majd, amennyiben a közgyűlés is elfogadja az erről szóló előterjesztést.

Ülésezett a Pénzügyi Bizottság is. Mint elhangzott, ugyan a Szandaszőlősi városrész rehabilitációjáról szóló pályázat nem tartalmazza, a Szollak Kft. saját forrásból mégis felépíti a szandaiak régi álmát, az ivóvizes díszkutat. Nemcsak a Szollak Kft. ajánlotta fel segítségét a városnak. A Pénzügyi Bizottság tárgyalta a Sportcentrum Nonprofit Kft. 2013-as támogatási szerződésének módosítását is. Eszerint 7 millió forinttal több pénzt kapna a szervezet, melyből 3 milliót a létesítmény fenntartására, 4 millió forintot pedig utánpótlás nevelésre fordítana. A testület elfogadta a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázatait is. Eszerint a KEF 650 ezer forintot nyerhet működésre, két millió forintot pedig elsősorban drogprevenciós programokra, bemutatókra. A pályázathoz szükséges önerőt az önkormányzat biztosítja. (Szolnok Tv)

SHARE