A Magyar Katolikus Rádió is részt vesz az MTVA Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amely ebben az évben a Magyar Katolikus Karitász munkáját támogatja – olvasható a rádiónak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap különböző műsoraival és adománygyűjtéssel segíti a Karitász munkáját november 10. és december 15. között.

A Jónak lenni jó! témájával foglalkozik a Magyar Katolikus Rádió Zenés napköszöntő című műsorának Reggeli riportja december 4-től 15-ig minden hétköznap. A riportokban a Karitász vezetőivel és munkatársaival, valamint az MTVA-nál dolgozó szakemberekkel beszélgetnek a műsor készítői.

A katolikus rádió Ajándékkosár című műsora december 15-én a Magyar Katolikus Karitász munkatársainak, köztük Mádl Dalmának, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegyének, a Karitász jószolgálati nagykövetének zenei kéréseit teljesíti.

A Karitász jótékonysági munkáját az 1356-os adományvonal felhívásával lehet segíteni, egy hívás 500 forintnyi hozzájárulást jelent. A Katolikus Karitász számlaszáma 1201148-00124534-00900004.

A Magyar Katolikus Rádió Budapesten a 102,1 MHz frekvencián, valamint Soprontól Debrecenig tizenegy további magyar városban fogható.