Tokai Gyula képviselőjelölt és Szalay Ferenc polgármester a Lengyel Antal téren, Szandaszőlősön

A szó legszorosabb értelmében, hiszen a városrész Lengyel Antalról elnevezett terén találkozott a képviselő székért ringbe szállt Tokaji Gyula és Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc. Azon a téren,amelyik nem is olyan régen alakult ki, ahol pár hónappal ezelőtt Pogány Gábor Benő szobrát is avatták. Már ez önmagában sem kicsi léptékű gyarapodás Szandaszőlős életében. De ha már ott volt a politikusi találkozó, akkor egy pillantást (talán kettőt is…) megérdemelt a fölújított művelődési ház, vele szemben a takarossá varázsolt iskola.  A séta során a Munkácsy utcai óvoda szépen kicsinosított épülete is föltűnik, ahogyan rálátni a református közösségi házra is – mindezekről Szalay Ferenc beszélt.

Tokaji Gyula képviselőjelölt és Szalay Ferenc polgármester a Lengyel Antal téren, Szandaszőlősön
Tokaji Gyula képviselőjelölt és Szalay Ferenc polgármester a Lengyel Antal téren, Szandaszőlősön

– Néhány olyan tételt soroltam most, amitől látványosabb, szebb és lakhatóbb lett a városrész. Még akkor nem is soroltam a festők nevét viselő utcák szilárd burkolatúra építését, a Krúdy utca rendbehozatalát, járdáját De tudom, hogy a Vörösmező úton járda épül, azon az oldalon, ahol eddig nem sokat költöttek rá..

Szandaszőlős 2014. okt. 8 010
Egy kis beszélgetés a Vörösmező úton: épül a járda, nagy az öröm

El is sétált oda a képviselőjelölt és a polgármester. Tokaji Gyula nyomban magához ragadta a szót, mert volt mondandója.

– Javában folyik a munka, naponta száz méternél is többet haladnak a munkások. Nagyjából kétszázötven méteren kellett a régit fölbontani, az újnak alapozni és most már a fedőréteget dolgozzák bele a tükörbe – mutatott körbe Tokaji Gyula. – Be kell fejeznünk a Krúdy utcai fölújítást, ezt az itt élők szorgalmazzák is. Mindenképpen meg kell újítanunk a Kiss János utcát, mert az bizony elhanyagolt. nagyon szeretném, ha a Kölcsey utcát bekapcsolnánk valahogyan a buszforgalomba, mert a lakóknak meglehetősen sokat kell most gyalogolniuk, ha utazni szeretnének. Jó az együttműködés a rendőrség és a polgárőrség között, ezt támogatjuk is, mert a mi biztonságunkat szolgálja – mondta a képviselőjelölt, aki egyébként a Szandaszőlősi Polgári Kör vezetője is.

SHARE