Szerdán este mutatkoztak be a szolnoki középiskolások a Szigligeti Színház színpadán. Az idei már a hatodik volt a sorban, a szolnoki kezdeményezést több vidéki színház és a Nemzeti Színház is átvette. Este kihirdették a díjazottakat is. (A délutáni sajtótájékoztatón a Szigligeti társulata, mint az Ádámok és Évák ünnepe ötletgazdája is kapott egy takaros oklevelet.)

Ádámok és Évák ünnepe 010

1. A legügyesebb fiú epizódalakítás különdíját ez évben Kolozsvári Patrik – Kép-mutogató (Varga Katalin Gimnázium) produkció résztvevője érdemelte ki.

2. A legügyesebb lány epizódalakítás különdíját ez évben Nagy Mercédesz – V. László (Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Gépipari Tagintézmény) produkció résztvevője érdemelte ki.

3. A legügyesebb fiú főszereplő különdíját ez évben Balogh Csaba – Árva fiú  (Dr. Hegedűs T. András Alapítványi Szakiskola) produkció résztvevője érdemelte ki.

4. A legügyesebb lány főszereplő különdíját ez évben Gál Eszter  – Vörös Rébék (SZOLGSZI Vásárhelyi Pál  Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Tagintézmény) produdukció résztvevője érdemelte ki.

5. A legötletesebb megvalósítás különdíját ez évben Dr. Lázárné Bartha Ildikó– Hídavatás (Széchenyi István Gimnázium) produkció felkészítő tanára érdemelte ki.

Az “Ádámok és Évák Ünnepe” Arany balladák c. előadás alkalmával, tiszta és érthető beszédükért, anyanyelvünk őrzéséért, szép kiejtésükért

6. Soltész Daniella – Kép-mutogató (Varga Katalin Gimnázium)  és
7. Boczek Balázs  – Tetemrehívás (Verseghy Gimnázium) produkciók résztvevői kiérdemelték Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának különdíját.

8. A legügyesebb csapatnak járó különdíj: Vörös Rébék – (SZOLGSZI Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Tagintézmény)

9. Magyar Teátrumi Társaság különdíja, melyet Szabó László adott át:  a „Legstílusosabb előadásért” a Kép-mutogató (Varga Katalin Gimnázium) csapatának jutott.

10. Nemzeti Színház zenei különdíját, melyet Rubold Ödön adott át:  Murzsa Lili, Habon Dávid, Dr. Lengyel Erzsébet érdemelte ki – a Vörös Rébék (SZOLGSZI Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Tagintézmény) produkcióban nyújtott teljesítményéért.

11. Békéscsabai Jókai Színház különdíját, melyet Fekete Péter adott át: – egy szakmai látogatás a Jókai Színházban – a Dr. Hegedűs T. András Alapítványi Szakiskola csapata érdemelte ki.

11. Békéscsabai Jókai Színház másik különdíját, mely Lakatos Szilveszter (Liget Otthon) kapta, kifejező mozgásáért.