Átmenetileg önkormányzati lakásba költözhetett az a szolnoki család, amelyiknek az otthona lakhatatlanná vált a hétfői tűzben. A három gyereket nevelő, egy nagyszülővel együtt élő házaspár kedden vehette át az egy napon belül kiutalt Bercsényi úti garzon kulcsait.

DSCF2237

Három önkormányzati lakást tart fenn a szolnoki polgármesteri hivatal a tegnapihoz hasonló váratlan helyzetekre, de mindezidáig nem volt arra szükség, hogy váratlan tűz, vagy balesetek miatt kelljen családokról gondoskodni, ezért is különlegesen példaértékű ez az eset.

Hétfőn, egy szandaszőlősi lakóház tetőszerkezetében csaptak fel a lángok kora délután. A szolnoki hivatásos tűzoltók légzőkészülékben derítették fel a helyszínt, egy sugárral kezdték meg az oltást, az épületet áramtalanították, egy gázpalackot kihoztak. A konyhánál a födém beszakadt, több gerenda károsodott.

A katasztrófavédelem kezdeményezésére a polgármester hatáskörébe tartozott az a döntés, amely alapján most a rászoruló család fedélhez juthatott, egyébként az utcára kerültek volna. Egyelőre átmenetileg foglalhatták el a felajánlott garzont, amelynek bebútorozásáról a katasztrófavédelem is gondoskodott. Ahogy a kulcsok átvételekor elmondták, a konyhai felszerelésük nagy része megsemmisült, hiszen a tűz miatt a Kis János úti ház konyhájának födémje beszakadt. Az értékeiket ki tudták menteni a házból, és senkinek nem esett baja, de lakhatásukat önerőből semmiképp sem tudták volna megoldani. A nehéz szociális körülmények között élő család számára megkönnyebbülést jelentett a polgármesteri hivatal és a katasztrófavédelem gyors segítsége.

SHARE