sportolók 005

Régi szokás már, hogy év vége felé a városházán vendégül látják azokat a sportolókat, akik a legrangosabb sikereket érték el a szezonban. A köszöntőben elhangzott, hogy a sport egészséges életre nevel, tartást ad, közösséget formál és ebben Szolnok jó úton jár. A mindennapos testnevelés itteni bevezetése nyomán az mára országosan is része az oktatásnak, nevelésnek.  A város sportiskolája tavalyi eredményei alapján az ország legjobbja lett!

sportolók 019

De az idei évben sincs miért panaszkodnia Szolnoknak, hiszen egy híján ötven magyar bajnoki címe van a sportolóknak, de van, aki világbajnoka egy még kevéssé ismert,de egyre népszerűbb sportágnak. (A kosárlabda egy fajtájáról van szó.) Mások szép eredményeket értek el Európa-bajnokságon, nemzetközi versenyeken.

sportolók 011

Negyvenöt diákolimpia bajnok is vendég volt pénteken délelőtt a városházás, velük harminckét fölkészítő tanár és edző. Mindenki kapott valamiféle kis ajándékot a köszöntő és köszönő szavak mellé, hiszen a város hírét vitték sikereik révén az országba, Európába, a nagyvilágba.