Játék határokkal szerencsejáték-függőségi prevenciós modellprogramja keretében hirdetett képzőművészeti pályázatot három hónappal ezelőtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. Szolnokon, Orosházán és Miskolcon.

A pályázat és az így létrejött kiállítás célja egyrészt az, hogy felhívja a figyelmet a szerencsejáték-függőség veszélyeire, másrészt pozitív alternatívákat mutasson, melyek védelmet jelenthetnek e függőséggel szemben. A mintegy negyven alkotásból álló kiállítás a Verseghy Ferenc Könyvtárban tekinthető meg.

A kiállítást Fejér Andor alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a fiatalok védelmében a város több prevenciós programot is életre hívott, ilyen például a Biztonságos Szórakozóhely program. A legjobbaknak járó díjakat Dr. Zelei Beatrix, a Szerencsejáték Zrt. Társadalmi Felelősségvállalás Osztályának vezetője és Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthonának vezetője adta át.

A kizárólag manuális eszközökkel (nem számítógéppel) készült, összesen 39 szolnoki és martfűi iskolás pályamunkáiból a maga nemében különleges és egyedi tárlat állt össze, melyet a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban tekinthetnek meg az érdeklődők a díjátadót követő két napon.

Díjazottnak:

16 éves korig:

– Mondok Katrin, Horváth Zsuzsanna, Bodnár Debóra
– Lefor Petra
– Fülöp Fanni

16-20 év között:

– Gál Cintia és Kerekas Réka
– Gál Cintia
– Kiss Henrietta