Egy felújított Renault gépjárműfecskendő gördült be a napokban a Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság udvarára. A jármű lengyelországi kitérővel (Kruszynban újították fel) Franciaországból érkezett a megyébe.

DSCF5281
A képen Zolnai Attila gépjárművezető „szelídíti” az új szerzeményt, amelynek hivatalos átadását-átvételét ünnepség kíséri majd Törökszentmiklóson.

Kovács Sándor törökszentmiklósi tűzoltó-parancsnok tájékoztatása szerint a fecskendő „honosítása” jelenleg folyamatban van.  A 13 és félmillió forintos jármű állami támogatásból, önkormányzati hozzájárulásból, és helyi vállalkozók felajánlásainak jóvoltából kerülhetett Törökszentmiklósra. A várva várt Renault 2500 liter vizet és 250 liter habanyagot képes mozgatni, Rosenbauer NH 30-as szivattyúval van felszerelve, felmálházása még hátra van, de várhatóan kiváltja majd  a parancsnokság nyugdíjas korú régi Magirus járművét.  Kiválasztásánál a legfőbb szempont az volt, hogy a magyar szabályzóknak megfeleljen, biztonságos és jó állapotú legyen.