Mostanában az MSZP harcosai egyre többször hangoztatják, hogy foggal – körömmel harcolni kell a korrupció ellen. Azt hihetnénk, hogy mindenki félelem és gáncs nélküli lovag, aki keresztes háborút vív a jó ügy érdekében miközben a szentek glóriája övezi homlokát. Csakhogy miként a nóta is mondja: „ drágám, néha téved az ember…” Nos, mindnyájan tévedünk, ha azt hisszük, hogy a baloldal mentes a bűnbeeséstől!

Hiszen megbotlott Hunvald György, Hagyó Miklós, Simon Gábor, Zuschlag. Hiszékeny Dezső és még sokan mások. Ki tudja titokban még hányan botladoznak? De nem is ez a felháborító, mert úgy látszik, hogy a törvénysértés a szocialista erkölcs vele járója, hanem az hogy a személyek továbbra is közéleti szereplésre vágynak.

Hol van már az a világ amikor a bukott politikus eljátszott az öngyilkosság gondolatával, vagy ha bankár volt akkor kiszökött Amerikába? Ma már megszokott jelenség, hogy a baloldali személyek is vállalnak közéleti szerepet, akiket törvénysértésért jogerősen elítéltek. Példa erre Kunhalmi Ágnes este, aki okirat hamisítást követett el, ennek ellenére pártján belül és a közéletben is magas pozíciót tölt be! Vajon mikor jön el az az idő amikor Ágnes példája nem lesz vonzó mint a mágnes, hanem inkább taszító jelleget tölt be a politikában?

Valószínű erre még sokat kell várni, egészen addig amíg a vasmacska elnyávogja magát. Hiszen a baloldali pártok egyetlen bukott társuktól sem határolódtak el. Sőt! Mentegetik Őket vagy igyekeznek elhallgatni sötét dolgaikat!

Azt én is tudom, hogy a lónak négy lába van, mégis megbotlik. Csakhogy a ló nem politizál és nem akar részt venni az ország kormányzásában!!!

Kovách Antal