Olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett a törökszentmiklósi háztűz sérültje, hogy – bár mindent megtettek, hogy megmentsék az életét – a 40 év körüli nő szerdára virradóra meghalt – mondta Bobek Ilona, a budapesti Szent István kórház osztályvezető főorvosa szerdai sajtótájékoztatóján.

A központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály vezetője hozzátette: mind az égés kiterjedése, mint mélysége nagyon komoly volt.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház szerda hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elhunyt a hétfői törökszentmiklósi tűzeset egyetlen túlélője. A beteg a testfelületén olyan mértékű és súlyosságú égési sérüléseket szenvedett, amelyek a szakszerű orvosi beavatkozások ellenére sem tették lehetővé az életben maradását, illetve gyógyulását – közölték.

Törökszentmiklóson hétfő hajnalban gyulladt ki egy száz négyzetméteres családi ház. A tűzben négy ember – három gyerek és az édesapa – meghalt, az édesanyát vitték kórházba súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.