Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Balla György országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy ha Magyarország védelemre szorul, akkor másra, mint a kormányra és a kormánypártokra bizony nem számíthat. Az Európai Unió rendre abban gondolkodik, hogy bevándorlókat enged be a szervezethez tartozó országok területére akkor is, ha az az ország azt nem akarja. Az EU hónapokon át képtelen volt kezelni a bevándorlók és migránsok tömegét, azt az egyes országok maguk igyekeztek megoldani. Köztük Magyarország, amelyet sok támadás ért, de ma már egyre többen alkalmazzák mindazt, amit az Orbán-kormány.

balla-006

-Az Unió másfél éve kvóta párti, azaz meg akarja szabni, hogy a tagországok milyen számú bevándorlót kötelesek befogadni. Viszont egyre több ország nem akarja ennek alávetni magát, mert a migránsok kérdésében más az álláspontja. Magyarországon hárommillió háromszázezer ember is kinyilvánította, hogy nem kér az ellenőrizetlen bevándorlókból – mondta a képviselő.

Mint mondta: éppen ezért van Magyarországnak felelős kormánya, mert védi polgárait. Az ellenzék pártjai viszont nem ezt teszik. Példaként a szocialistákat és a Jobbikot említette. Az MSzP azt ígérte, hogy a migráns-ügyben tervezett alaptörvény módosítást támogatja, ám a voksolásban nem vett részt. A Jobbik korábban népszavazást akart ebben a kérdésben, amikor a kormány nemrég ezt javasolta, akkor jobbára ellen mozgósítottak, miközben a sajtóban rendszeresen megjelentették, hogy ellenzik a menekült-áradatot. Az alaptörvény módosítást viszont nem szavazták meg, tehát hazudtak – szögezte Balla György. Mindezt összegezve állapította meg, hogy bár az alaptörvény idevonatkozó részének kiigazítása az ellenzék magatartása miatt nem valósult meg, azt mindenképpen bebizonyították az események, hogy Magyarországnak felelős kormánya van, az ellenzéke pedig felelőtlen.