fideszsajttajbudapestA balodal, ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen van – mutatott rá Halász János keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakció szóvivője Novák Katalin, család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatójára reagálva emlékezetett: a baloldal kormányzása alatt nem becsülte meg a gyermekeket nevelő családokat, elvette az otthonteremtési kedvezményeket és a családi adókedvezményeket is. Hozzátette, a magyar családokkal fizettették meg Európában a legmagasabb rezsit, sorozatosan emelték a munkát és fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek adóját, és a lakásáfát is.

Halász János kiemelte, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét és csökkentették a három- és többgyermekesekét is. Eltörölték az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelték a lakásáfát és devizahitelekbe taszították a magyar családokat – fogalmazott a képviselő.

A fideszes politikus rámutatott arra, hogy a szocialisták azt ígérték a magyar családoknak, nem lesz gázáremelés, aztán háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villany árát.

Áfacsökkentést is ígértek, aztán duplájára emelték az élelmiszerek áfáját, a gyermekétkeztetésre nem szántak elegendő forrást, és ami volt, annak is csak a töredékét fizették ki. Hozzáfűzte, ezzel szemben ma háromszor annyi kisgyermek jut ingyenes étkezéshez, mint a szocialisták kormányzása alatt.

Megjegyezte, a baloldal a mai napig rendszeresen nem támogatja a magyar családok életét megkönnyítő adócsökkentéseket, az otthonteremtési programot és a béremeléseket.

Ha a szocialistákon múlna sem adócsökkentések, sem béremelések, sem ingyenes gyermekétkeztetés, sem ingyenes tankönyv, sem rezsicsökkentés, sem otthonteremtési program nem lenne. A szocialisták, ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen vannak. Ha rajtuk múlna, ezeket mind eltörölnék – húzta alá.

Halász János hangsúlyozta, a polgári kormány ezzel szemben a családok megélhetését adócsökkentésekkel, otthonteremtéssel, béremeléssel teszi könnyebbé. A polgári kormány visszaadta az adókedvezményeket a gyermekeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, amelynek köszönhetően minden évben egyre több pénz marad a családoknál.

A szóvivő kitért rá, 2017-ben tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, tovább nő a családok jövedelme, hozzáfűzve: emellett a rendszerváltás óta soha annyi támogatás nem jutott még otthonteremtésre, ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra, mint 2017-ben fog. (fidesz.hu cikke alapján)