Proximus Spirou Basket – Szolnoki Olaj KK 92-87 (13-20, 23-13, 19-24, 24-22, 13-8) – hosszabbítás után

Bajnokok Ligája, E-csoport, 14. forduló
Charleroi, Spiroudome,

A Spirou legjobb dobói: Shepherd 15/3, Iarochevitch 14/3, Kemp 11.

Olaj: Pavlicsevics 21/12, Vojvoda 18/12, Barnies 2, Eilingsfeld 2, Andric 16. Csere: Wittmann 3/3, Tóth Á. 2, Boriszov 23/12.

Tét nélküli mérkőzéssel zárult a Szolnoki Olaj KK számára a Bajnokok Ligája. A belgiumi kirándulás így tulajdonképpen csapatépítésnek sem volt rossz, hiszen a Chalreroi-ban székelő ellenfél már továbbjutott az Europe Cup-ba.

Az Olaj az elmúlt meccseken látott formáját mutatta, ismét remekül kezdtek Vojvodáék. Mire a hazaiak feleszméltek, Boriszov vezetésével hét ponttal meg is nyerte az első negyedet Kmézics Zorán csapata (13-20). A kisszünetben hatott a fejmosás a belgákra, ugyanis egészen más felfogásban kosárlabdáztak, így a nagyszünetben már ők vezettek három ponttal.

A szolnokiak azonban ezen az estén sem adták olcsón a bőrüket, gyorsan újra magukhoz ragadták a kezdeményezést. Boriszov, Pavlicsevics és Vojvoda tarthatatlan volt ezen az estén, hárman 12 triplával terhelték meg összesen a belga gyűrűt. A helyenként kifejezetten tetszetős szolnoki támadójáték eredményeként a záró felvonásnak kétpontos Olaj-vezetéssel vágtak neki a felek.

Örömteli volt látni hogy Wittmannék nem ijedtek meg a lehetőségtől, továbbra is irányítani tudták a mérkőzést. Az utolsó pillanatokra egyenlő állással fordultak a csapatok, amikor egy szépen kijátszott akció végén Pavlicsevics triplát dobott. Ekkor mindössze 8 másodperc volt már csak hátra, de az addig bizony betliző amerikai dobógép, Sheperd kihasználva egy szolnoki védekezési hibát, kiegyenlített, s jöhetett a hosszabbítás.

Itt már a Tóth Ádámot sérülés miatt elveszítő szolnokiak fáradtabbak voltak, Sheperd pedig képtelen volt hibázni, így öt ponttal végül megnyerte a mérkőzést a Proximus.