Három törökszentmiklósi fiatalember került súlyos állapotban kórházba tudatmódosító szer fogyasztása miatt a hétvégén – erősítette meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a szoljon.hu információit szerdán az MTI-nek.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a rendőrséget a szolnoki Hetényi Géza kórház értesítette arról, hogy Törökszentmiklósról három olyan embert szállítottak be ellátásra, aki tudatmódosító szert és alkoholt fogyasztott.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, az ügyet szakértők bevonásával vizsgálják – közölte.

A szoljon.hu hírportál meg nem erősített információi szerint a három férfi közül ketten már jobban vannak, egyiküket azonban azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Tavaly januárban szintén Törökszentmiklósról több embert – köztük két kismamát – vittek súlyos állapotban kórházba a mentők egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság az eset után őrizetbe vett egy akkor 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

Zacher Gábor toxikológus a tavalyi ügyről akkor úgy nyilatkozott: “skandalum” a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert korábban nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is “nagyon rossz általános állapotban vannak”.

A járási hivatal hatósági és gyámügyi osztálya még tavaly márciusban határozott a törökszentmiklósi drogügyben érintett mindkét csecsemő nevelésbe vételéről a szakszolgálat javaslata alapján. Ez a döntés azóta is érvényben van – idézte a megyei kormányhivatal nyilatkozatát a szoljon.hu.