A Szolnoki Törvényszék elkezdte tárgyalni annak a fiatal lánynak és fiúnak büntetőügyét, kiket az ügyészség a zagyvarékasi gyilkossággal vádol – számol be a Szolnok TV.

Zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával elkezdődött a 2016. január 25-én elkövetett emberölés tárgyalása. Az ügyészség a nyilvánosság teljes kizárását indítványozta.

“Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a vádlottakat, és így kegyeleti okból lett a nyilvánosság kizárása. A másik ok, hogy az eljárásban kiskorúak vesznek részt, és nem csak a vádlottakról van szó, hanem az ügyészség fiatalkorú tanúk meghallgatását is indítványozta az ügyben.” -mondta DR. PAPP JUDIT a Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője.

“A JNSZ Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szolnoki Törvényszékre két fiatalkorú vádlottal szemben.” -mondta DR. BURKA TIBOR főügyészhelyettes.

Az első tárgyalási napon a büntetőeljárás szabályai szerint a vádiratot ismertették, majd meghallgatták a vádlottakat is. Miután a vezető bíró elrendelte a zárt tárgyalást, így semmilyen információ nem kerülhetett ki a teremből.

“Jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz a végeredmény, a kislány mivel kiskorú, így tíz évnél nem kaphat többet a védencünk, a fiú 16 éves, így kaphat többet is. nyilván vannak beismerő vallomások is, még a nyomozás során, így nem akarok előre mondani, de ha tudják az ellentmondásokat orvosolni, akkor az ítéletről be fogunk számolni.” -mondta DR. ÖRLŐS GÁBOR ügyvéd.

A bíróság több tárgyalási napot is kitűzött. A vádlottak meghallgatását követően a tanuk és szakértők meghallgatása következik.

2016. január 25-én találtak rá arra az édesanyára, akit több, mint 90 késszúrással gyilkoltak meg. A gyanú az asszony 14 éves lányára, és annak 16 éves barátjára terelődött. A fiatalokat hamarosan őrizetbe is vették. A közel egy évig tartó nyomozás végén az ügyészség 2016. december 30-án emelt vádat.

 

SHARE