Az elmúlt egy év képviselői tevékenységéről, a 6-os számú választókerületet érintő beruházásokról számolt be lakossági fórumon Rezák László önkormányzati képviselő. Fejér Andor alpolgármester a jövő tervei közt említette a vízpart körút út-, kerékpárút- és járdafelújítását, a csatornázást és a Szabadság tér átépítését – tudósít a Szolnok TV.

Létrejött a kertvárosi körzeti megbízotti iroda, út- és járdaépítés történt a térségben, kátyúztak, a Szilvás úton buszmegállót alakítottak ki és korszerűsítették a közvilágítást. Rezák László önkormányzati képviselő az elmúlt egy év, 6-os számú választókerületben történt beruházásait foglalta össze lakossági fórumán.

“Villanyvilágítást kapott a 442-es alatti kerékpárúti alagút, nagy probléma volt, fény prizmát kapott a CORA körforgalom kertvárosi zebrája.” -mondta REZÁK LÁSZLÓ önkormányzati képviselő. A Tiszaligeti strand átépítése lesz a 6-os számú választókerület legnagyobb beruházása a közeljövőben -kezdte a tervekről szóló beszámolóját Fejér Andor, hozzátéve: a beruházás idejére lesz nyár, amikor nem működik majd a fürdő. Az első kérdések egyikét ehhez kapcsolódóan kapta az alpolgármester:

“Megütötte a fülem, hogy egy ideig nem lesz strand, mikor lesz a Tisza városának szabad strandja?”

A Turisztikai központ alatt -a tervek szerint- hamarosan egy kikötő és egy szabadstrand épül majd -mondta az alpolgármester: “Tervezés alatt van a Véső úton is egy strand fejlesztése, ahol rekreációs lehetőség is lesz, három medencével.”

A lakossági fórumon elhangzott: a vízpart körút csatornahálózatának fejlesztése folytatódik, 2018. december 31-ig valamennyi ingatlan rácsatlakozhat a majdan elkészült rendszerre. A Vízpart körút út-, kerékpárút- és járdafelújítása 3 szakaszban történik – folytatta az alpolgármester- úgy, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni.

“A Patkó út környékén lakókat érinti, egy 2200 méteres útfelújításra nyújtottunk be pályázatot, illetve a belvízelvezetést oldjuk meg, ehhez még kell, hogy a több mint 100 millió forintos pályázatot az önkormányzat megnyerhesse.” – mondta FEJÉR ANDOR alpolgármester.

Hamarosan kezdődik a Szabadság tér átépítése is -mondta Fejér Andor. Cél, hogy újabb forgalmi sávokat alakítsanak ki, ezzel növelve az út áteresztőképességét. A lakosok a Holt-Tisza mellett felgyülemlett, levágott nád elszállítását kérték, melyre ígéretet tett az alpolgármester.

SHARE