Megkezdődött a piac árusító oldalán a járda és útszegély újra aszfaltozása. A beruházással párhuzamosan az EON is megkezdte a közvilágítási kábelcserét. A munkálatok március 1-jéig tartanak – számol be a Szolnok TV.

Bent zavartalanul vásárolnak az emberek, de a Vásárcsarnok külső árusító oldalán már törik a régi útburkolatot. A délelőtt megkezdett munkálat idejére a piac Boldog Sándor István körúti oldalát teljesen lezárták.

“A piachoz tartozó eladótérnek a felújítási munkálatai kezdődtek el, ami az itt futó járdának a felújítását is tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy az útszegélytől az épületig fölbontjuk a régi öntött aszfaltréteget. Az ajzat javítása után vadonatúj aszfaltréteket kap.” – mondta FEJÉR ANDOR, alpolgármester.

A piac burkolatcseréje a Boldog Sándor István és az Ady Endre út járda- és útfelújítási projektjének 4 milliárd forintos keretéből valósul meg.

“A felújítás két hétig fog tartani. Természetesen amint ebben az oldalban munkálat, tehát a Boldog Sándor István Körúti úton befejeződik a felújítás az árusokat átköltöztetjük az Ady Endre úti szárnyból a Boldog Sándor fele. Majd a munkálatok ott folytatódnak bontással és ugyanúgy helyreállítással.” – tette hozzá az alpolgármester.

A beruházással egy időbe az áramszolgáltató az Ady Endre út felől megkezdte a közvilágítási kábelek cseréjét. A felújítás várhatóan március 1-jéig tart. Ez idő alatt a gyalogosok a csarnokkal szembeni oldalon közlekedhetnek.

SHARE