Internetes konzultációt indít a kabinet a veronai buszbaleset nyomán felmerülő szabályozási kérdésekről – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-vel a kormányülés szünetében.

A repülőgéptől egy mentőautóhoz tolják az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt egyik hazahozott sérültjét a Liszt Ferenc-repülőtéren 2017. február 15-én. A beteg ellátását a budapesti Honvédkórház vállalta. A másik sérültet, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a stratégiai kabinet után a kormány is áttekintette a veronai busztragédiával összefüggésben rendelkezésre álló információkat, folyamatban lévő egyeztetéseket.

A kormány úgy határozott, hogy mielőtt végső döntést hozna a szabályozásról, a változtatásokról, a lehető legtöbb ember véleményét szeretné megkérdezni, illetve megismerni – ismertette a szóvivő.

Kifejtette: ennek érdekében internetes konzultációt indítanak, ami egy hónapig tart majd és három alapvető kérdésben kéri ki az emberek véleményét.
Az egyik, hogy lehessen-e éjszaka 11 óra és hajnali 4 között diákokat, fiatalokat szállító busznak közlekednie. A kérdések érintik a sofőrök egészségügyi alkalmasságával – különös tekintettel az alvászavarra – összefüggő szabályozást, illetve a diákokat szállító buszok műszaki paramétereit.

Kovács Zoltán jelezte, egyszerűnek tűnő, mégis összetett témákról van szó.