Apró részleteken múlhat, hogy a betörő elálljon a tervétől. Néhány olyan gondolatot ad közre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós célú lakossági tájékoztatása, amivel elriaszthatjuk a betolakodót! Nem fogja elhinni, milyen egyszerű dolgok segítenek a betörők ellen!

„Kifejezetten keresem a magas átláthatatlan kerítéseket, ugyanis nem szeretem, ha kíváncsi szemek vizslatják a munkaterületemet.”

„Mielőtt munkához látnék, mindig bekopogok vagy csengetek, esetleg, ha tudom a telefonszámodat megcsörgetlek. Ha ajtót nyitsz udvariasan útbaigazítást kérek, majd tovább állok, ha felveszed a kagylót, már bontom is a vonalat.”

„Szereted a friss levegőt, ezért bukóra hagytad az egyik ablakot? A szél csak a függönyödet én az értékeidet fújom meg.”

„Mindig megnézem, hogy mennyire van tele a postaládád, néha meg én magam hagyok ott egy szórólapot, hogy lássam, mikor viszed majd el.”

„Utálom az élesített riasztórendszereket és a több ponton záródó biztonsági ajtókat, bajlódjon velük, aki akar.”

„Valóban azt gondolod, hogy ha már benn vagyok, majd nem nézek be a ruhásszekrénybe vagy a matracod alá, esetleg a zoknis fiókba?”

„Ha kutyaugatást hallok, attól mindig borsódzik a hátam, pláne ha ugyanakkor a kíváncsi szomszéd is megjelenik az ablakban.”

„Végtelenül boldog vagyok, mikor közszemlére teszed a családi nyaralás minden mozzanatát az interneten. Köszönöm, hogy tudatod velem mikor is üres az otthonod.”

„Téli időszakban, a házad körüli szűz hó látványa felér egy meghívással számomra. Örömmel tölt el, hogy még csak meg sem kérted a szomszédot, hogy hányja el a havat, vagy legalább járjon egyet az ingatlan körül.”

Kérjük, gondolja át Ön is, ne adjon esélyt a bűnözőnek!

SHARE