3 méter széles lesz az a gyalogos- és kerékpárút, amely a Tószegi és a Piroskai úton épül. Ezzel régi igénye teljesül a főleg az ipari parkban dolgozóknak, akik így a jelenleginél sokkal biztonságosabb körülmények között érhetik majd el munkahelyeiket a májusi átadást követően.

Megkezdődtek a Tószegi úti, valamint a Piroskai úti, úgynevezett egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai. Ezzel pedig régi ígéretét váltja valóra a város vezetése.

„Az ipari parkban dolgozók, illetve a térségben dolgozó munkaadók és munkavállalók részéről egy jó ideje megfogalmazott igény, hogy lehetőséget kapjanak arra, hogy kerékpárral megközelíthetőek legyenek a munkahelyek. Ennek az igények igyekszünk most megfelelni.” – mondta Fejér Andor.

A beruházásra a Modern Városok Programja keretében nyújtott 4 milliárd forintos állami támogatás adott lehetőséget. A tervek már korábban elkészültek, a kivitelezést pedig eleve ennek az évnek a tavaszára tervezték.

„A kivitelezés keretében 2120 méternyi járda és kerékpárút épül meg, amely a Kombájn úti csatlakozástól az Irinyi János úti csatlakozásig tart. A Kombájn úton rácsatlakozik arra a kerékpárútra, amely az árvízvédelmi töltésen jön a belvárosból, a belváros irányából és az Irinyi János utcánál ér véget.” – tette hozzá a városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

A munkálatok nem járnak lezárással, mindkét úton zavartalanul haladhat a forgalom. A 3 méter széles, hengerelt aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút a tervek szerint május közepére készül el.

SHARE