Tűz a vízzel, víz a tűzzel, ég a földdel, föld az éggel. Ezzel a címmel látható Varga Erik festőművész kiállítása a Szolnoki Művésztelep KERT Galériáján – számol be a Szolnok TV.

Varga Erik egyenessége, embersége, művészete visszatükröződik a Művésztelep KERT Galériáján kiállított képein és a megnyitón elhangzott mini koncertjét hallgatva is. A külvilághoz, a művészet tisztaságához való hozzáállása példaértékű – mondta megnyitójában Verebes György festőművész. A Varga Eriket munka közben körülvevő aura különleges-emlékeztetett Verebes György. A tudat és a világ intenzív kapcsolata jellemzi érzékeny művészetét.

-”Amikor Varga Erik fest akkor nem a keze fest, nem az agya fest, nem a szeme fest, még csak nem is a szíve fest. És még csak nem is Varga Erik fest. Amikor Varga fest, akkor teljesen egyértelműen nyilvánvalóvá válik, hogy valaki fest rajta keresztül- mondta Verebes György a megnyitón.

A médiumi képességekkel megáldott művész alkotás közben misztikus hangulatba kerül. Ez és az áramlás látszik képein is. A Tűz a vízzel, víz a tűzzel, ég a földdel, föld az éggel c. tárlat március 19-ig tekinthető meg.