Megkezdődött a Várkonyi téri körforgalom átépítése és a beruházáshoz kapcsolódó Szántó körút 2-4-6 szám előtti parkoló kiépítésének munkálatai. Szerdán a csomópont Ispán körúti forgalmi ágán szegélyépítési valamint a leendő parkoló csapadékvíz elvezetési munkálatai kezdődtek meg – számol be a Szolnok TV.

A Várkonyi téri körforgalom madártávlatból. Nem sokáig fog ilyen képet mutatni, a tényleges átalakítása ugyanis hamarosan megkezdődik. Mindez egy komplex fejlesztés része, ami a Várkonyi és a Pozsonyi körforgalom közötti szakasz áteresztőképességét hivatott növelni illetve gyorsabb áthaladást biztosít a várkonyi téri körforgalomban.

“Egy duplaspirálos kialakítású körforgalom lesz, ilyen nincs még a városban, de remélem, hogy beválik ez a típusú forgalomirányítási rendszer és majd más körforgalmakban is tudjuk alkalmazni ugyanezt a rendszert.” – mondta Fejár Andor alpolgármester.

A Pozsonyi út felől két sávból lehet majd behajtani a körforgalomba, a külsőből pedig egyből a belváros felé lehet haladni. Az Ispán körút irányából kialakítanak egy direkt lekanyarodó sávot a Tallin városrész irányába, ennek a helyét már ki is jelölték. A körforgalom irányába a Pozsonyi út felől – kiszélesedik az út és két sávban haladnak majd az autók. A fejlesztés során újra aszfaltozzák a szakaszt és a körforgalmat. Mivel emiatt megszűnik a parkolás a Kassai úti Iskola utáni részen, 53 új parkolóhelyeket alakítanak ki.

“Szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a lakásuk közelében, biztonságban tudjanak parkolni a gépjárműveikkel, ugyanakkor a kiépített 2×2 sávos forgalmi lehetőséget természetesen igénybe lehessen venni, ezért van szükség a parkolóhelyek kialakítására és az itt várakozó járművek kitiltására.” – tette hozzá Fejár Andor alpolgármester.

A Szántó körút 2-es 4-es 6-os szám előtt már megkezdődött a csapadékvízelvezető rendszer kialakítása, a parkoló építése ezután kezdődhet meg. De nem csak itt, hanem a Kassai úti iskola előtti területen is parkoló épül majd. A beruházás a tervek szerint május végéig tart majd. A munkálatok jelenlegi szakaszában a csomópontban 30 km/h sebességkorlátozás lép életbe, minden forgalmi sávban.