A VI. Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításra készül az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. A makett és vasúttörténet kedvelőit a kiállítók idén 3 napon keresztül várják terepasztalokkal és interaktív programokkal – tudósít a Szolnok TV.

Egyelőre csak fényképen látható az Ó- Szolnok Vasútállomás. A VI. Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás látogatói azonban Magyarország legnagyobb H0 terepasztalán az épület makettjét is megtekinthetik. A modellt a Baranyai János Vasútbarát és Modell Klub a 170 éves Pest-Szolnok vasútvonal emlékére készítette.

Megmodelleztük a az Ó-Szolnoki állomást, ami már RepTár ként működik. Hosszú évtizedeken keresztül a MÁV nem tudott vele mit kezdeni. Mi 2 és fél éve lejöttünk ide és az egész szolnoki területet lefényképeztük és mindent fölmértünk. Ez itt két héten belül meg is tudjuk majd mutatni. – Mondta Gombos István a Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub elnöke.

A közel 2000 nm-es kiálló térben 400 méter hosszú vasúti modellpályával várják az érdeklődőket a kiállítók. A szervezők a terepasztalok mellett idén újdonságokkal is készülnek.

Tavaly négy napon keresztül élvezhettük a Vasútmodell és történeti kiállítást. A tavaly nagyon népszerű legókiállítást bővítettük, akkor még csak kisebb részlet volt, most már egy egész terem lesz. A családi jelleget próbáltuk növelni azzal, hogy hoztunk egy több mint 90 nm-es akadály pályát és felfújható játékot, amiben a legkisebbek is jól érezhetik majd magukat.- Mondta Pálinkás Csaba az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezője.

A Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás keretében a látogatók jótékonykodhatnak is. A Vöröskereszt a kiállítással egy időben, március 17-19 várja várja a felajánlásokat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.