Fennállásának 17. közgyűlését tartotta ma a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete a Tisza Szállóban. A rendezvényen Deák Jánosné elnök értékelte a 2016-os évet, felelevenítette a számos kulturális programot és kirándulást. A közgyűlésen a 2017-ös év céljait is meghatározták: folytatódik a Derűs órák, és idén is ellátogatnak az Országházba tudósít a Szolnok TV.

Deák Jánosné elnök nyitotta meg a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének közgyűlését. Az évértékelőn először a 2016-s közhasznú tevékenységekről számoltak ma, majd a pénzügyi értékelő következett. Az egyesület önkormányzati támogatásból, tagdíjakból és pályázati pénzekből tartja fenn magát. Az eseményen részt vett Szalay Ferenc is. A polgármester azt mondta: a város életében nagy segítséget jelentenek az egyesület tagjai, az önkormányzat mindig számíthat az idősekre és megfontolandó tanácsaikra is.

„Nagyon komoly segítséget nyújtanak a múzeumnak, és az Agórának, ott vannak a kiállításokon, felügyelik a kiállított anyagot. De ott vannak a város bizottságaiban véleményt mondva, hogy hogyan és miképpen haladjunk a későbbiekben, rendezvényeket szerveznek, programjavaslatokat tesznek.” – mondta Szalay Ferenc.

A mai közgyűlésen több mint 80 szépkorú vett részt, közülük 78 hölgy. A polgármester segítőivel mindenkinek egy szál tulipánt nyújtott át nőnap alkalmából, így köszönve meg a sok segítséget amit a városnak nyújtottak.