Szolnok Megyei Jogú város önkormányzata, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat köszöntötte a városi és a megyei sajtó munkatársait március 15-e előestéjén, a Szabad Magyar Sajtó Napján.

Hosszabb ideje már, hogy a negyvennyolcas forradalom és szabadságharc jeles napját egyben a szabad magyar sajtó napjává nyilvánította. Az ünnepségen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az újságírókat.

A város sajtódíját – a város jelképének számító, Pogány Gábor Benő által készített Zounok-szobor kicsinyített, bronzból és gránitból készült mását – Békési Brigitta, az MTI megyei tudósítója kapta. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat elismerését, egy oklevelet és egy színezüst érmét Pogány Attilának, a Szolnok Televízió főszerkesztő-helyettesének adta át.

Békési Brigitta: Szolnok város díjazottja pályafutásának kerek évfordulóját ünnepli idén. Éppen egy évtizeddel ezelőtt kezdte pályafutását a megyei sajtóban, nevezetesen az Új Néplap szerkesztőségében. Precizitásának, témaérzékenységének, megbízhatóságának és szorgalmának köszönhetően gyakornokból gyorsan a napilap egyik meghatározó munkatársává vált, olyan emberré, aki elsősorban minőségi munkájával tűnt ki kollégái közül.

Az élet aztán új lehetőséget biztosított számára, s immár második éve a Magyar Távirati Iroda vezető tudósítója lett megyénkben. A tőle megszokott precizitást és szorgalmat itt sem hagyta el, s szívügyének tekinti, hogy szűkebb hazájáról, Szolnokról és Jász-Nagykun-Szolnok megyéről a lehető legtöbb hír jusson el a távirati irodán keresztül az ország meghatározó sajtóorgánumaihoz. Törekvéseit siker is koronázza, amit számos pozitív hír igazol internetes portáloktól a nyomtatott sajtón át az országos televíziókig, rádiókig.

Pogány Attila: A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei sajtó díjasa régi motoros a szakmában, mégsem a „nagy öregek” között tartják számon. 1970- es születésű, aki tanulmányai elvégzése, 1993 óta dolgozik a Szolnok Városi Televíziónál. Ez az első és egyetlen munkahelye. Végigjárta a televíziós újságírói szakma szamárlétráját, több mint 10 éve főszerkesztő-helyettese és gyártásvezetője a megyeszékhely televíziójának.

Kollégái megbízható, kiegyensúlyozott munkatársuknak tartják, aki vezető beosztása ellenére is közvetlen, segítőkész. Szervezőkészségét a szerkesztőség egyetlen nagy produkciója sem nélkülözheti. Sokoldalú és kreatív. Döntéseit megosztja kollégáival, kikéri azok véleményét. Munkaköre révén fontos kapocs egy olyan közösségben, ahol élesen elválnak a feladatok és teendők. Szerkeszti és vezeti a Szolnok Televízió legnézettebb műsorát, az Aktuális hírmagazint, a politikai-közéleti magazint, a Fórumot, amelyekben sokszor jelennek meg a megyei önkormányzat, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek életében meghatározó jelentőséggel bíró eseményei.

 

SHARE