Vasas Budapest – Szolnoki Olaj KK 88-96 (25-24, 13-23, 24-24, 26-25)

Sport 11 Sportcentrum, 300 néző
V.: Frányó P., Jakab L., Hervay T. (Hartyáni Zs.)

Vasas: R. TAYLOR 27/3, Katona 9/3, Horváth Á. 10/3, THOMPSON 20/9, Wright 12. Csere: Moravcsik 4, Boros -, Garamvölgyi 4, Andrássy 2.

Szolnok: Pavlicsevics 10/6, VOJVODA 25/9, Barnies 15/3, EILINGSFELD 8/3, Andric 13. Csere: Popovics 1, Tóth Á. 8, WITTMANN 16/6.

Kipontozódott: Katona (39. perc)

Nem kis téttel bírt a hétközi forduló, ugyanis szombathelyi vereség és szolnoki győzelem esetén az Olaj vereségek tekintetében beérhette a Falcot, s megnyílhatott az út a második hely felé (ehhez Körmenden kellene nyernie Andricéknak). Nos, az Olajnak papíron elvieg nem volt nehéz dolga, hiszen a kiesés ellen harcoló Vasas volt az ellenfele Budapesten. Persze ki ne tudná jobban, hogy a hátsó régió csapatai is elkaphatják a nagyokat, mint a címvédő Olaj, mely kikapott a Mafc és a Paks otthonában is. Ennek elenére jobban kezdett a Vasas, a Szolnokról elküldött Wright például nyolc pontig jutott az első negyedben, emellett Thompsont dobta fel a piros-kékeknél a bajnok elleni derbi. Az Olaj nehezen lendült játékba, Vojvoda remek játékával a negyed végére egy pontra megközelítette Horváth Ákosékat, majd a második negyedben jó védekezést bemutatva megléptek a házigazdától.

Nem játszott azonban jól az Olaj, elsősorban annak köszönhette kilenc pontnyi előnyét, hogy remekül szedték a lepattanókat Eilingsfeldék. Így már tizenöt pontosra hízott a vendégelőny, köszönhetően többek között Wittmann ponterősségének. Megőrizni azonban ezt az előnyt nem tudták, pedig eldönthette volna a meccset az Olaj a harmadik negyedben. Sőt, az utolsó tíz percben sokak döbbenetére szépen lassan csökkenteni kezdte hátrányát a Vasas, Taylor és Thompson ellenállhatatlannak tűnt, s 84-83-nál már a vezetés is náluk volt. De a végére megrázta magát az Olaj, s végül Wittmann, Eilingsfeld és Vojvoda vezérletével megnyerték a mérkőzést. S ami fontos: a Kaposvár is simán legyőzte a Falco csapatát, így aztán vasárnap, amennyiben Szolnokon nyerni tud az Olaj a somogyiak ellen, a harmadik helyre léphetnek előre a tabellán.

SHARE