Egy újabb intézmény induló felújításáról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester. Ezúttal a Móra Ferenc úti rendelő épületét korszerűsítik 210 millió forint pályázati támogatásból. A beruházásban 6 házi gyermekorvosi körzet rendelőinek, illetve a védőnői tanácsadóknak helyet adó épületrész érintett.

A közelmúltban kezdődött a Szegő Gábor Általános Iskola, a Hold úti óvoda és a Simon Ferenc úti bölcsőde felújítása, a sor a Móra Ferenc úti rendelővel bővül két hét múlva – mondta Szalay Ferenc. Az építési munkálatok idejére – amely várhatóan ez év végéig tart majd – a rendeléseket, tanácsadásokat másik rendelőépületben kell elhelyezni. A rendelések, tanácsadások átmenetileg a Sóház u. 3-5., a Rozmaring u. 2, a Temető u. 1., valamint a Széchenyi krt. 129. szám alatt található rendelőépületekben helyezik el.

A védőnői körzetek tanácsadásainak ideje nem változik.

Egyes gyermekorvosi körzetek rendelési idejében minimális változás történik. (pl: némely napokon a rendelés a jelenleginél ½ órával korábban vagy később kezdődik) Erre a Sóház útra költöző praxisok esetében volt szükség, mivel egy-egy rendelőben két körzet ellátása folyik majd.

A rendeléseknek átmenetileg helyet adó helyiségeknek több szempontnak is meg kellett felelniük: a jogszabályi előírásokon túl fontos a rendelő megközelíthetősége, illetve, hogy az érintett körzetek ellátási területéhez lehetőleg minél közelebb essen. A fentiek figyelembevételével, és az érintett orvosokkal, védőnőkkel, valamint a Járási Hivatal illetékes osztályával (Népegészségügyi Intézet) történt egyeztetés alapján ideiglenesen az alábbi rendelőkben lesznek az egyes rendelések, tanácsadások:

Házi gyermekorvosi körzetek Körzet Orvos/védőnő neve Rendelő címe
1. Dr. Rotyis György Szolnok, Sóház u. 3-5.
2. Dr. Orosz Ágnes Szolnok, Rozmaring u. 2.
4. Dr. Baunok Ágnes Szolnok, Sóház u. 3-5.
5. Dr. Nagy Éva Szolnok, Sóház u. 3-5.
10. Dr. Baranyi Béla Szolnok, Sóház u. 3-5.
13. Dr. Varga Mária Szolnok, Széchenyi krt. 129.
Területi védőnői körzetek I./1. helyettesített körzet Szolnok, Temető u. 1.
I./2. Miklós Emese Szolnok, Temető u. 1.
II. Szabó Csilla Szolnok, Rozmaring u. 2.
III. Kelemen Dóra Szolnok, Széchenyi krt. 129.
IV. Szőkéné Székely Erzsébet Szolnok, Temető u. 1.
X. Csatosné Nagy Katalin Szolnok, Rozmaring u. 2.
XIII. Tamasi Erika Szolnok, Temető u. 1.

A rendelő felújításához kapcsolódó munkálatok zökkenőmentes megkezdésének érdekében (2017. április 1.) a rendelések átköltöztetésére március utolsó hetében kerül sor. A költözés alatt a rendelés folyamatos lesz, szükség esetén helyettesítéssel megoldva.

Az egyes körzetek új helyéről, rendelési idejéről, ill. a költözés idejéről tájékoztató plakátokat helyeztek ki a Móra Ferenc úti rendelő épületében, ill. az érintett orvosok-védőnők is folyamatosan tájékoztatják a körzetekhez tartozó ellátottakat.

A változásokról a város honlapján is tájékozódhatnak a lakosok. (pl: Városinfo/Egészségügyi ellátás)

Az 1970-es években épült Móra Ferenc úti rendelőben 6 házi gyermekorvosi praxis és 7 védőnői körzet lakosainak ellátása történik. A projekt keretében megvalósul az épület teljeskörű felújítása: külső és belső nyílászáró cserével, hőszigeteléssel, elektromos és gépészeti rendszerének újjáépítésével. A tervezett átalakítás során az épület megközelítése és belső használata teljes körűen akadálymentes lesz. Az épület földszintjén a házi gyermekorvosi szolgálatok kerülnek elhelyezésre, az emelet pedig a védőnői szolgálatnak ad majd helyet. Az épület minél gazdaságosabb üzemeltetése érdekében a lapostető szerkezetre napelem rendszert telepítenek. Akadálymentes parkolót, valamint kerékpártárolót és babakocsi tárolót is kialakítanak.

SHARE